Weergaven: 843

VIDEO: Marcel Jonkman (54) opende deze week zijn Brasserie Uit ’t Zuiden aan de Noordsingel. Met gerechten als Limburgs zuurvlees en de tarte aux fruits (vlaai) op het menu. ,,Ik wil hier naam maken.’’

Een echte Limburger is Marcel Jonkman niet, hij komt oorspronkelijk uit Haarlem. Maar hij vertoefde lang genoeg in Maastricht om Limburgs te kunnen verstaan en de lekkerste gerechten en hapjes te herkennen. Hij is een Bourgondiër en op de kaart in zijn nieuwe brasserie naast het oude gerechtsgebouw en de gevangenis aan de Noordsingel komen die gerechten terug. Vlaai met slagroom, het vers gemaakte worstenbroodje en het zoervleis (zuurvlees).

,,In een warme ambiance kunnen Rotterdammers hier lunchen. Ik wacht nog op een drankvergunning, die verwacht ik binnenkort. Dan gaat ook de dinerkaart in werking.’’

Lees verder en bekijk video bij het AD

 

Wij zijn per 22 februari gesloten

Dank jullie wel voor alle bezoeken.

Dank jullie wel voor het verzorgen van al jullie verjaardagen, vriendenavonden, bedrijfsetentjes en jubilea.

Dank jullie wel voor alle gezelligheid en warmte.

Dank jullie wel voor het verzorgen van jullie feesten tot in de late uurtjes.

Dank jullie wel voor je komst.

Ik en team Uit 't Zuiden gaan er per 22 februarie mee stoppen. Wij hebben het 7 jaar met alle plezier mogen doen. Maar er is een tijd van komen en gaan. Eerst even vakantie en dan laat ik weten wat de volgende stappen gaan worden. We gaan elkaar zeker nog wel zien. Alleen niet meer bij Brasserie Uit 't Zuiden

Liefs, Marcel

U bent ingeschreven voor de nieuwsbrief!